fbpx

Onze groepslessen

De groepslessen bij Below Fitness in Waalwijk zijn een mooi verlengstuk van het aanbod. Spinning, Balance, Bootcamp of een van de verschillende vormen van de Yoga lessen. Jij bepaalt welke groepsles je wilt volgen. Uiteraard kunnen wij jouw helpen bij het maken van een keuze. Plan dan een proefles in! Weet jij nu al welke groepsles je gaat volgen? Start vandaag nog!

Wat krijg je altijd tijdens een groepsles?

Elke groepsles wordt door maximaal 12 tot 15 personen gevolgd. Daarnaast hebben wij altijd een gecertificeerde en professionele instructeur voor de groep staan en die er altijd zin in heeft! (Ja het is echt zo) Wil je nog meer te weten komen over de verschillende groepslessen die wij aanbieden kijk dan gerust even verder. Klik op de groepsles naar keuze voor meer informatie. Wil je direct een proefles plannen kan dat natuurlijk ook!

Maak een keuze

Spinning

Yoga

Spinning

Spinning is een indoor cyclingles waarbij je jouw uithoudingsvermogen traint. De instructeur geeft aan wat je mag doen terwijl je rijdt op het ritme van opzwepende muziek. Spinning bij Below is voor zowel beginners als gevorderden. 

Uniek is de mogelijkheid om dagen en tijden te reserveren, zodat je gegarandeerd op jouw favoriete dag en tijd terecht kunt.

Uniek is de mogelijkheid om spinninglessen te volgen zonder abonnement!

Gun jij jezelf wel eens echte ontspanning? Met yoga kun je innerlijke rust ontdekken. Een moment voor jezelf, even weg uit de drukte van alledag. Je leert om de aandacht naar binnen te richten en werkelijk contact te maken met jezelf. Yoga versterkt zowel de geest als het lichaam! Bij Below kun je kiezen uit diverse inspanningsniveau’s middels de lessen: Gentle-, Hatha-, Yin- en Poweryoga. Je kunt direct een proefles inplannen of gebruik onderstaande knoppen om meer te weten te komen per les.

Yoga

Yin Yoga

Deze yogavorm is erg rustig waarbij je langer in één houding blijft liggen (vaak 3 tot 5 minuten). Op deze manier kunnen je spieren, dieperliggende spieren en het bindweefsel meer ruimte krijgen. Zo ga je beter bewegen en kun je meer vrijheid in lichaam en geest gaan ervaren. Yin staat voor verstilling, de vrouwelijke energie en de maan. Yin yoga is niet bedoeld als een complete praktijk op zich, maar eerder als een aanvulling op de meer actieve vormen van yoga (Yang) en lichaamsbeweging. Tijdens Yin yoga oefen je in loslaten en ontspanning, wat in deze haastige maatschappij vaak erg welkom en aangenaam is.

Hatha Yoga

Hatha yoga is een van de eerste en puurste vormen van yoga voordat het Westen invloed kreeg op deze filosofie. Ha staat daarbij voor zon en Tha voor maan ofwel Yang en Yin. In Hatha yoga zoeken we de balans op tussen Yang en Yin energie door houdingen te koppelen aan de ademhaling (pranayama). Je blijft voor een bepaalde tijd staan in een houding waardoor er veel aandacht is voor de vorm en het voelen wat een houding voor je doet. Aan het einde van de les is er een heerlijke eindontspanning om even helemaal tot rust te komen. Het tempo van de les ligt vrij laag en daarmee is deze vorm geschikt voor zowel beginnende yogi’s als gevorderden!

Power Yoga

Power yoga is vaak een meer fysieke vorm van yoga in een dynamische flow. Je gaat hierbij van de ene krachtige houding naar de andere, gecombineerd met de ademhaling. In deze vorm ligt de aandacht bij het verkrijgen van meer kracht en soeplesse. Echter bij Below combineren we deze Yang gerichte vorm met Yin elementen. We leven in een ontzettende op Yang-gerichte maatschappij terwijl het Yin gedeelte zoveel baat kan geven. Daarom zul je ook een stukje meditatie, ontspanning en ademhaling (pranayama) in deze les krijgen waardoor er een groter innerlijk balans ontstaat.

Gentle Yoga

Gentle yoga zegt het al… is gentle! Dat betekend dat het een kalme les is waarbij er aandacht en tijd is voor de uitvoering van houdingen. Deze les is een mix van Yin en Yang (kalm en actief) met altijd aandacht voor concentratie/meditatie, ontspanning en de ademhaling middels diverse oefeningen. De ene les is dynamisch en de andere statisch, zo maak je alles een keer mee. Omdat deze les gentle is, is het even geschikt voor beginners als gevorderden. Na een les Gentle yoga voel je dat je meer ruimte hebt in je lichaam en er een kalm gevoel overheerst.

Veelgestelde

vragen

Mag ik meerdere groepslessen uitproberen?

Graag zelfs! Zo kun je iets kiezen dat helemaal bij jou past.

Kan ik ook een rittenkaart kopen?

Ja, je kunt een rittenkaart aanschaffen en je vervolgens telefonisch of per email aanmelden wanneer je een les wil volgen.

Hoelang duurt een groepsles?

Alle groepslessen bij Below zijn één uur lang.

Kan ik groepslessen volgen zonder ook te fitnessen?

Ja, hier hebben we een speciaal groepslessen abonnement voor of rittenkaarten.

Wanneer vinden de groepslessen plaats?

De dagen en tijden kun je vinden onder het kopje ‘lesrooster’ in het menu.

Hoe meld ik me aan voor groepslessen?

Via het contactformulier op de website. Je kunt ons ook gerust bellen of mailen.